EXCLUSIEVE CULINAIRE BELEVING OP TOPNIVEAU

Haute cuisine in je achtertuin, dat is wat Mazijk Culinair wil laten zien! De sterrenchefs van Nederland komen speciaal naar Wijk om je een unieke culinaire beleving te bieden.

En jij kunt daarbij zijn! 
Dit jaar zijn we terug op vrijdag 21 juni, zaterdag 22 juni en zondag 23 juni 2024.

Schuif aan! Reserveer alvast een stoel, of tafel voor een hemelse lunch of diner, bereid door sterrenchefs!

Een culinair festival
De initiatiefnemers van Mazijk Culinair, topchefs Rik Veen, Roy Schipper en Toby Sadettan hebben hun collega’s en vrienden gevraagd om Mazijk Culinair naar een onvergetelijk culinair hoogtepunt te helpen brengen. Hun filosofie? Hoog op smaak, creatief en spannend koken, met oog voor en dicht bij hun gasten! Vrijwel alles maken ze in eigen keuken, tot en met het zuurdesembrood. Met in de hoofdrol: groenten die in Nederland gekweekt of geteeld kunnen worden.

De meeste van deze topchefs zijn aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers; een gedreven vriendenclub van jonge honden en oudgedienden die als topchefs liefde voor kwaliteit en ambacht delen, en gezamenlijk onderweg zijn op een reis naar de ultieme smaken.

Initiatiefnemers van Mazijk Culinair

Wij zijn Rik, Roy en Toby. Met ervaring in internationale en nationale fine dining en sterrenrestaurants, delen we de overtuiging dat verfijnd eten en drinken een blijvende indruk moet achterlaten. Op onze gasten én de lokale gemeenschap. In onze keuken werken we daarom uitsluitend met producten van gelijkgestemden uit de directe omgeving. Dagelijks oogsten we bij Telers van de Put, in de Wijkse Moestuin en het voedselbos Natuurlijk heel leuk. Zo garanderen we een eerlijk verhaal van herkomst.

Die voeten in de klei bieden een stevige bodem om onze blik vooruit te richten. De lokale natuur en biodiversiteit bepalen met welke ingrediënten we werken, zonder verspilling. Keer op keer worden we uitgenodigd om te blijven ontdekken en onze creativiteit en vakmanschap te verdiepen. Samen met ons team zijn we toegewijd om voor elke gast een persoonlijke ervaring te creëren in een elegant en warm interieur.

Culinaire beleving

Chefs Mazijk Culinair 2024

Maak kennis met de chefs en hun keukens

Het diner op vrijdagavond wordt verzorgd door

Executive Chef Arjan Speelman

Ciel Bleu

in Hotel Okura Amsterdam

Ciel bleu is een uitnodiging om culinaire ambacht en service te beleven. Ciel bleu staat voor puur koken met lef, liefde en ambacht. Trouw aan de traditionele Franse keuken met innovatieve technieken, vol met wereldse invloeden en specerijen. Het Ciel Bleu team is een eenheid. Met elkaar creëren ze de authentieke twee Michelinsterren beleving van Ciel Bleu. 

Een totaalbeleving op culinair topniveau. Zij laten u de puurheid van onze ingrediënten proeven en kennismaken met traditionele ambacht vol met verrassende elementen. Pure ingrediënten, specerijen en innovatieve technieken brengen we bij elkaar tot een originele en verrassende smaakbeleving. Elke hap is een reis op zich. Onze gerechten nemen u steeds verder mee in vervoering, terwijl het hoofdingrediënt de boventoon voert.

Soenil Bahadoer

De Lindehof

“Met een rijkdom aan smaken in mijn roots kan ik alle kanten op. Ik ga door waar anderen stoppen. Vooruitdenken en vernieuwen om te bereiken wat sommigen misschien wel voor onmogelijk houden. Dat maakt onze zaak zo bijzonder.

 Als je een hap neemt proef je als gast: hier zit passie achter. We werken niet volgens een standaard maar innoveren continu. ‘Evolutie voeren in de keuken’, noem ik dat. Het is onze grootste kracht. Nieuwe smaken ontstaan door de culturen die ik vanuit huis heb meegekregen te combineren met gastronomie. Ik ben in Suriname geboren en opgegroeid als Hindoestaans kind. Thuis kookten ze vanuit het hart zonder tijdsdruk. Dat maakt de smaken zo sterk. Ze zijn anders ontplooid.”

Richard van Oostenbrugge

Richard van Oostenbrugge

Restaurant 212, Amsterdam

“Onze kookstijl is rustiek en opwindend. We werken met de allermooiste producten waar we zowel een klassieke als spannende twist aan geven. De à-la-cartekaart bestaat grotendeels uit signatuurgerechten die we continu blijven ontwikkelen en vernieuwen. Zo verrassen we met het allerbeste wat we hebben in product en presentatie.”

Richard van Oostenbrugge (1975) leerde het koksvak bij klassieke bedrijven in Frankrijk en Zwitserland. In 2008 vormde hij voor het eerst een team met Thomas Groot (1985) bij het Amsterdamse restaurant Envy; het begin van een ijzersterke combi van ambacht, kwaliteit en creativiteit. In 2013 koken ze de eerste ster voor Envy, in 2014 de tweede en wordt Richard ‘Gault&Millau Chef van het Jaar’. In 2018 openen ze als patron-cuisiniers, op hun droomlocatie, Nederlands eerste no-table restaurant ‘212’. Binnen een jaar ontvangen ze een eerste Michelinster en in 2021 de tweede. Vlakbij 212 opende het duo afgelopen jaar De Juwelier* en La Mer.

Rik Veen

Rik veen

lutum
wijk bij duurstede

Rik startte zijn culinaire carrière als leerling bij onder meer Tantje Koosje in Loenen aan de Vecht. Bij tweesterrenrestaurant de Lindehof in Nuenen werkte hij eerst als chef de partie en daarna nog 2,5 jaar als souschef. Tegenwoordig is hij regelmatig te vinden in de moestuin. Hoe het groeit en bloeit, daar weet hij alles van. Om zijn originele ideeën over presentatie, smaak en textuur te realiseren, is hij niet wars van een scheikundige uitdaging. Graag verrast hij zijn gasten door het bekende in een andere context te plaatsen. Maar altijd staan spanning en verfijning in smaak voorop. Ook in de uitvoering van zijn desem gaat Rik met zorg te werk. De deuren gaan pas open als perfectie bereikt is en de geur van vers brood het restaurant vult.

Roy Schipper

Roy schipper

lutum
wijk bij duurstede

Roy is diepgeworteld in de omgeving van Wijk bij Duurstede. De fijne kneepjes van het vak leerde hij als souschef bij verschillende restaurants in de Betuwe en Midden-Nederland en hij werkte als chef de cuisine bij Coco Pazzo in Houten. Zijn manier van koken is puur en laat de rijkdom van de lokale natuur zien. Met veel respect voor de ingrediënten kiest hij de juiste bereiding waarbij niets verloren gaat. Wild van de jager en varken of rund van de boer beent hij eigenhandig uit. Zijn gerechten presenteert Roy het liefst in combinatie met een perfect uitgevoerde saus. Daar serveert hij met liefde wat extra van uit.

de sommeliers

Toby Sadettan

Toby Sadettan

lutum
wijk bij duurstede

Deze geboren Parijzenaar is de gastheer pur sang die je met alle egards ontvangt en je onmiddellijk doet thuis voelen.

Als award winning sommelier met veel internationale ervaring in sterrenrestaurants in Frankrijk, Denemarken, Australië en Finland, zorgt Toby voor spannende combinaties in wijn en spijs. In aansluiting op de filosofie van een heldere herkomst, is hij voor zijn wijnen altijd op zoek naar wijnmakers met een kleinschalige productie. Hun ambachtelijke werkwijze is veelal biologisch. Toby vertelt graag het verhaal achter de wijnen die hij aanbiedt in een arrangement of die je kiest van de exclusieve wijnkaart.

Martijn Verkerk

Martijn Verkerk - sommelier

Smaragd Wijnen, Driebergen

“We zijn groot fan van wijnen met een biologisch-dynamische bodem en vinden het gebied waar de wijn vandaan komt belangrijk. Maar waar we nóg meer naar kijken, zijn de wijnboeren. Gelukkig zijn er veel jonge wijnboeren die openstaan voor verbetering. Zij streven naar een beter bodemleven en stimuleren het ecosysteem waarin ze werken. ‘Beste Sommerlier van Nederland’ is natuurlijk eervol, maar vergis je niet; hoe meer je je in wijn verdiept, des te vaker je ontdekt dat je eigenlijk nog maar zo weinig weet.”

Martijn Verkerk is importeur van natuurlijke wijnen maar bovenal groot liefhebber, is oprichter van Smaragd Wijnen. Geboren en getogen in een boerengezin op het platteland van Werkhoven. De liefde voor de natuur is hem dus met de paplepel ingegoten, en heeft daarmee indirect ook de liefde voor de wijn aangewakkerd. In 2010 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Sommelier van Nederland’.

Vinvin

't Klooster,
wijk bij duurstede

Noël VanWittenbergh, SVH wijnmeester

Ciel Bleu

in Hotel Okura Amsterdam

Is op vrijdagavond verantwoordelijk voor de bijpassende wijnen.

SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh heeft voor u de meest exclusieve wijnen geselecteerd die de gerechten harmonieus aanvullen. ‘’Wij luisteren naar de smaakherkenning van de gast en creëren de Ciel Bleu ervaring door een derde smaak toe te voegen aan de gerechten. Iets dat men niet dagelijks proeft en waarvoor volop nagedacht is.’’

Chefs Mazijk Culinair 2023

en hun keukens

Restaurant 't klooster

Een begrip in Wijk bij Duurstede en een culinaire voortrekker met lef en ambitie! Rik, Roy en Toby werken als een gedreven team al jaren samen om hun gasten een onvergetelijke culinaire beleving te bezorgen. Liefst met lokale ingrediënten – uit hun eigen kruidentuin, uit de Wijkse Moestuin en het Wijkse Voedselbos -, en dus seizoens- en weergebonden.

Hun neus voor smaakavontuur en hun ondernemerslef inspireerden hen tot het initiatief voor het meerdaagse culinaire festival Mazijk Culinair.

Wijk op z’n best en lekkerst!

Culinaire beleving

de chefs vrijdag 16 juni 2023

Andre van Alten

André van Alten

La Provence, Driebergen

“Ik houd van het traditionele koken. Echte, ambachtelijke sauzen en recepten die veel aandacht en liefde vragen. In La Provence laat ik de producten, de technieken en de smaken voor zich spreken. Onze bereidingswijzen kosten veel tijd en vakmanschap. Dat zie je op het bord niet terug, dat proef je.”

André van Alten (1969) komt uit een echte horecafamilie op de Utrechtse Heuvelrug. Van kleins af aan is hij bij zijn vader in de keuken te vinden. Als tiener wordt zijn tijd grotendeels opgeslokt door de topsport, maar uiteindelijk kiest hij toch voor een carrière in de keuken. Sinds 2000 is hij patron-cuisinier van La Provence in Driebergen-Rijsenburg. Met dezelfde toewijding, volharding en discipline die hem in de sport vooruitbrachten, stort hij zich op zijn gerechten en in 2011 mag hij een Michelinster achter zijn naam schrijven.

Dennis Huwaë

Dennis Huwaë

Daalder, Amsterdam

“Wat we ook doen, het is altijd met een eigen twist. De keuken is geen keuken te noemen. Het is alles door elkaar. Wat ik vandaag leuk vind, ga ik morgen misschien wel anders doen. Het is hier elke dag feest.”

Dennis Huwaë (1983) ontdekte dankzij de Belgische sterrenchef Guy van Cauteren al vroeg het verschil tussen een kok en een chef en koos zijn pad. Een belofte aan zijn veel te vroeg overleden vader zorgde ervoor dat Dennis daar nooit vanaf week. Jarenlang fietste hij in het holst van de nacht van Zaandam naar Amsterdam, waar hij zich van de ontbijtservice in Hotel Okura opwerkte naar de sterrenkeukens van Ciel Bleu, ’t Brouwerskolkje en &samhoud places. In 2016 wordt Dennis Huwaë patron-cuisinier van Daalder in Amsterdam, waarmee hij in 2021 een Michelinster verovert.

Richard van Oostenbrugge

Richard van Oostenbrugge

Restaurant 212, Amsterdam

“Onze kookstijl is rustiek en opwindend. We werken met de allermooiste producten waar we zowel een klassieke als spannende twist aan geven.
De à-la-cartekaart bestaat grotendeels uit signatuurgerechten die we continu blijven ontwikkelen en vernieuwen. Zo verrassen we met het allerbeste wat we hebben in product en presentatie.”
Richard van Oostenbrugge (1975) leerde het koksvak bij klassieke bedrijven in Frankrijk en Zwitserland. In 2008 vormde hij voor het eerst een team met Thomas Groot (1985) bij het Amsterdamse restaurant Envy; het begin van een ijzersterke combi van ambacht, kwaliteit en creativiteit. In 2013 koken ze de eerste ster voor Envy, in 2014 de tweede en wordt Richard ‘Gault&Millau Chef van het Jaar’. In 2018 openen ze als patron-cuisiniers, op hun droomlocatie, Nederlands eerste no-table restaurant ‘212’. Binnen een jaar ontvangen ze een eerste Michelinster en in 2021 de tweede. Vlakbij 212 opende het duo afgelopen jaar De Juwelier* en La Mer.
Wilco Berende

Wilco Berends

De Nederlanden,
Vreeland a/d Vecht

“Ik kook met de seizoenen mee en het liefst met Nederlandse producten. Ambacht vind ik het allerbelangrijkste. Ik wil dat het keukenteam de klassieke technieken beheerst. Ambacht zit in passie en bereiding. We beginnen altijd vanuit de basis: het product zoals het uit de natuur komt.”

Wilco Berends (1972) werkt tijdens zijn opleiding SVH Meesterkok onder meer bij de sterrenrestaurants Merlet in Schoorl en De Hoefslag in Bosch en Duin. Na zijn opleiding keert hij terug naar Merlet waar hij eerst als sous-chef en later als chef de Michelinster weet te houden. Om zich nog verder te bekwamen loopt Wilco stages bij Scholteshof** in België en L’Escargot* in Engeland. In 2006 treedt hij aan als chef bij De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. Zes jaar later is hij patron-cuisinier.

de chefs zaterdag 17 juni 2023

Jermain de Rozario

Jermain de Rozario

De Rozario, Helmond

“In een duurzamere toekomst spelen groenten de hoofdrol. Dus ook op onze kaart. Wij houden van uitdagingen en maken groenten graag sexy, gecombineerd met onze Aziatische smaken, en doen het op onze eigen manier. In ons menu verstoppen we onze emoties en inspiratie uit het dagelijks leven en werken wij met wat onze Kebun Sayur (groentetuin) te bieden heeft.”

Jermain de Rozario (1985) deed ervaring op bij onder andere De Lindehof in Nuenen. In 2016 opent hij de deuren van zijn eigen restaurant in Helmond: De Rozario. Aziatische keuken, met als inspiratiebron Indonesië. Drie jaar later ontvangt hij daarvoor een Michelinster en vorig jaar bekroonde de GaultMillau-gids hem met 14 van de 20 punten. Hij staat bekend als eigenzinnig en zoekt in zijn werk én gerechten verbinding, rust en impact.

Roy Schipper

Roy schipper

't Klooster,
wijk bij duurstede

Roy houdt van de Italiaanse keuken, maar gebruikt ook veel Franse kooktechnieken. “De juiste bereiding van het product in combinatie met een heerlijke saus is wat ik het lekkerst vind. Ik wil de rijkheid van mijn omgeving laten zien.”

Roy (1991) is diepgeworteld in Wijk en omgeving. Geboren en getogen in Zoelmond droomde hij altijd al van een eigen restaurant in de omgeving. Na zijn opleiding voor zelfstandig werkend kok werkte hij als souschef bij restaurants in de Betuwe en Midden-Nederland. Toen hij als chef bij Coco Pazzo in Houten werkte, deed zich de mogelijkheid voor om restaurant ’t Klooster over te nemen. Daar hoefde hij geen 2 keer over na te denken.

Rik Veen

Rik veen

't klooster,
wijk bij duurstede

“Wanneer je alleen lokale verse producten gebruikt, heb je minimale keuzes, je gaat dan automatisch een stuk anders en creatiever denken.”

Rik Veen (1996) voltooide zijn koksopleiding aan het Koning Willem I College in Den Bosch en doorliep glansrijk de Sterklas van het ROC van Amsterdam. Zijn culinaire carrière startte hij als leerling bij onder meer Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Bij De Lindehof  (twee Michelin-sterren) in Nuenen leerde hij de kneepjes van het vak kennen als chef de partie en 2,5 jaar als sous-chef. Sinds eind 2019 heeft hij zich bij Roy en Toby gevoegd om samen met hen ’t Klooster op culinair gebied een nieuwe impuls te geven.

Edwin Klaasen

Edwin Klaasen

BROODHEEREN, Raamsdonksveer

Hoe je de lekkerste broden zelf maakt? Daar weten ze bij Broodheeren álles van! Sterker nog, Edwin Klaasen heeft er zijn missie van gemaakt om zijn kennis en ervaring over het ambacht en de productie van (desem)brood te delen. In 2013 heeft hij daarom ook een bak boek uitgebracht “ik bak geweldig, jij trouwens ook”. 

Edwin Klaassen en Bart Cales zijn ten tijde van de coronacrisis samen de uitdaging aangegaan om een nieuwe bakkerij en kenniscentrum in Raamsdonksveer (Noord-Brabant) te openen. “Ambacht overdragen en eerlijk puur brood bakken; dat is waar Broodheeren voor staat,” vertelt bakker Edwin. “Wij willen een trefpunt zijn waar alle creatievelingen in de wereld samenkomen en kennis over het ambacht broodbakken uitwisselen. Wij willen samenbrengen en inspireren, duurzame relaties aangaan en kennis aan andere experts en enthousiaste broodbakkers overdragen.”

de sommeliers

Edgaras Razminas

Edgaras Razminas

De Rozario, Helmond

“Wat zit er achter het etiket op de fles? Daarin zit voor mij het verhaal van een mooie wijn. Wijn gaat namelijk over boeren, seizoenen, de bodem, het weer. Ver weg van alle fancy glamour van chique restaurants. Noem me tegendraads, anders; ik weet waar ik het over heb en doe het op mijn eigen manier. Jermain de Rozario en ik vormen we een goed team; we nemen onze persoonlijke ervaringen mee en geven gastheerschap en restaurant een nieuwe invulling.”

Edgaras Razminas kwam in 2010 naar Nederland en werkte onder meer in restaurantkeukens om zijn opleiding Hotelschool te kunnen bekostigen. Met hard werken en een gezonde dosis nieuwsgierigheid en bluf schopte hij het tot sommelier in De Lindehof in Nuenen. Dat leverde hem in 2019 de titel Sommelier van het Jaar Gault&Millau op en in 2021 diezelfde onderscheiding van Michelin. Sinds 6 maanden werkt hij bij De Rozario.

Toby Sadettan

Toby Sadettan - maître-sommelier

't Klooster,
wijk bij duurstede

Toby is een wereldburger: met z’n Frans-Nederlandse afkomst spreekt hij z’n talen en werkte hij over de hele wereld in zaken op topniveau. Als chef-sommelier en bedrijfsleider bij sterrenrestaurant Sola en als sommelier bij sterrenrestaurant Ze Kitchen Galerie in Parijs, bijvoorbeeld.

Bij wijngroothandel Bruno Quenioux Selection in Parijs kon hij als key accountmanager zijn vinologische kennis verdiepen, en bij de inmiddels gesloten restaurants Rikhards en Välimäki (twee sterren) in Helsinki leerde hij de wereld van de sterren kennen. Bij verschillende van deze restaurants schreef hij award-winnende wijnkaarten.

In de periode 2011-2012 werkte hij in diverse Australische restaurants, waaronder Quay in Sydney – destijds op plaats 29 van de S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. Toby heeft ruime ervaring in het organiseren van culinaire events en is co-founder van Stovetrotter, een reizend pop-up-restaurant dat opende in Frankrijk, Marokko, Canada en Sri Lanka. Dus Mazijk Culinair heeft met hem een ervaren culinair avonturier en kartrekker in huis!

Martijn Verkerk

Martijn Verkerk - sommelier

Smaragd Wijnen, Driebergen

“We zijn groot fan van wijnen met een biologisch-dynamische bodem en vinden het gebied waar de wijn vandaan komt belangrijk. Maar waar we nóg meer naar kijken, zijn de wijnboeren. Gelukkig zijn er veel jonge wijnboeren die openstaan voor verbetering. Zij streven naar een beter bodemleven en stimuleren het ecosysteem waarin ze werken. ‘Beste Sommerlier van Nederland’ is natuurlijk eervol, maar vergis je niet; hoe meer je je in wijn verdiept, des te vaker je ontdekt dat je eigenlijk nog maar zo weinig weet.”

Martijn Verkerk is importeur van natuurlijke wijnen maar bovenal groot liefhebber, is oprichter van Smaragd Wijnen. Geboren en getogen in een boerengezin op het platteland van Werkhoven. De liefde voor de natuur is hem dus met de paplepel ingegoten, en heeft daarmee indirect ook de liefde voor de wijn aangewakkerd. In 2010 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Sommelier van Nederland’.

Milan Visser

Milan Visser - sommelier

't Klooster,
wijk bij duurstede

“Koken doe ik eigenlijk al zo lang als ik mij kan heugen, en de interesse in wijn is erbij gekomen toen ik op mijn 9e met mijn vader naar een wijnproeverij ging op vakantie in Frankrijk. Ik ben heel blij dat ik inmiddels op hoog niveau aan het werk ben als sommelier. Maar ik wil me blijven ontwikkelen in de breedte, dus ik doe nu de Hogere Hotelschool om deze kneepjes van het vak te leren.”

Milan Visser heeft, dwars door z’n horeca-opleidingen heen, altijd een groot hart voor wijnen gehad. Al op zijn 17e schoof hij als sommelier bij sterrenrestaurant Valuas aan en kreeg hij de smaak helemaal te pakken. Een sommelier-opleiding en een baan als sommelier bij sterrenrestaurants Parkheuvel en Heeren van Haarinxma verder, heeft hij inmiddels zijn draai gevonden als Manager/Maître/Sommelier bij Bistro de la Mer. En ook daar is inmiddels een Michelinster gevallen.

Kunst en decoratie

Ruben Verheggen

Food for Thought

Food for Thought, ook dát hoort bij Mazijk Culinair! Tijdens het festival vind je over het terrein verspreid de prikkelende kunst van Ruben en Eva. Zij zijn internationaal bekend en gewaardeerd om hun 3D handgemaakte kunst die met een knipoog je blik op het dagelijkse leven even op z’n kop zet.

Hun aimabele figuurtjes vormen een satirische conversatie tussen popcultuur, maatschappelijke normen en consumentisme: ‘Kunst met een R’, zoals ze het zelf noemen.

Ruben en Eva’s kunst zijn momenteel te vinden in Londen, New York, Miami, Tel Aviv, Mykonos, Las Vegas, Aspen én Wijk bij Duurstede. Wellicht ken je ze ook van Voetbal International, de tv-show die hun werk grote bekendheid gaf.

STUDIO MENNO KROON

We zijn er trots op om voor de sfeer en uitstraling op de historische locatie van Mazijk Culinair samen te werken met Menno Kroon. Zijn florale handschrift geniet inmiddels wereldwijd status. Net als zijn interieurontwerp en kunstvisie blijft hij vasthouden aan zijn intuïtie. Het is het kompas waarmee Menno Kroon zeventien jaar onafgebroken aan de top staat. Altijd op zoek naar de ontwapenende puurheid van nog onontdekte bloemen of interieurcombinaties. Om deze te vangen en te delen.

Menno zijn doel is om de schoonheid van moeder natuur dichterbij te brengen en hiermee ruimtes een ziel te geven. Zijn creatieve visie wordt ingezet in de fuctie van art-director bij interieur projecten, maar ook de vormgeving van (corporate) events. 

Sinds 2008 ook in een bloemenlandgoed in het pittoreske Cothen –zijn stilteplaats.

Studio Menno Kroon is de plek waar alle magie achter de wereld van Menno Kroon plaatsvindt – creatieve brainstorms, productiewerk, interieur ontwerp en nog veel meer. Al deze aspecten van de wereld van Menno Kroon worden in de studio uitgedacht door Menno en zijn team, gesitueerd naast de evenement locaties op het landgoed. 

moestuin

Groenten van het seizoen, met liefde en aandacht geteeld

Op 1 ha wordt groente geteeld voor de directe afzet in de vorm van oogstaandelen. De meeste gewassen worden buiten geteeld en er zijn ook 2 tunnelkassen. Naast groente worden ook (klein)fruit en bloemen verbouwd.

In de tuin wordt aan de hand van de principes van de Biologische Tuinbouw gewerkt. Hierbij worden de seizoenen gevolgd en worden de natuurlijke lokale omstandigheden gerespecteerd.

De tuin is een zelfoogsttuin. Dit houdt in dat klanten hun eigen groente komen oogsten. De tuin wordt hierdoor een gemeenschapstuin. Er vinden allerlei activiteiten plaats om het contact tussen oogstgenoten te bevorderen.

De randvoorwaarden van de Wijkse Moestuin zijn gebaseerd op de basisprincipes van de gemeenschapslandbouw. Trefwoorden zijn: milieuvriendelijk, sociaal, solidair.