Initiatiefnemers van Mazijk Culinair

Wij zijn topchefs Rik en Roy en sommelier Toby. Met ervaring in internationale en nationale fine dining en sterrenrestaurants, delen we de overtuiging dat verfijnd eten en drinken een blijvende indruk moet achterlaten. Op onze gasten én de lokale gemeenschap. In onze keuken werken we daarom uitsluitend met producten van gelijkgestemden uit de directe omgeving. Dagelijks oogsten we bij Telers van de Put, in de Wijkse Moestuin en het voedselbos Natuurlijk heel leuk. Zo garanderen we een eerlijk verhaal van herkomst.

Die voeten in de klei bieden een stevige bodem om onze blik vooruit te richten. De lokale natuur en biodiversiteit bepalen met welke ingrediënten we werken, zonder verspilling. Keer op keer worden we uitgenodigd om te blijven ontdekken en onze creativiteit en vakmanschap te verdiepen. Samen met ons team zijn we toegewijd om voor elke gast een persoonlijke ervaring te creëren in een elegant en warm interieur.

Culinaire beleving

Culinair evenement Mazijk Culinair

De organisatie

“Een culinair festival, dat is een droom van ons. Topchefs Rik Veen en Roy Schipper en ik willen heel graag laten zien wat we op hoog culinair niveau te bieden hebben, en dat delen met Wijkenaren. Van culinaire top tot bistro, je vindt het allemaal bij ons. Iedereen kan met onze formule van lokaal geoogste groentes, kruiden, zuivel en vlees kennismaken. En dat in dit driedaagse festival, met grote collega’s die ook volgens deze opvattingen werken; in een woord fantastisch. Nu, en voor nog vele mooie edities Mazijk Culinair. De toekomst smaakt naar meer!”
– Toby Sadettan, Sommelier – 

Voor dit evenement is de stichting Mazijk Culinair opgericht. De bundeling van lokale krachten en inspiratie maken het mogelijk dit evenement transparant en efficiënt uit te rollen, met de blik op een meerjarige toekomst.

Etske Muis

voorzitter

Karin te Lintelo

penningmeester

Toby Sadettan

Toby Sadettan

secretaris / sommelier

Barbara Prij

ondersteuning

Vrienden van Mazijk Culinair:

Jean Louis Leijndekker

Jean Louis Leijendekker

Felix Wilbrink

Felix Wilbrink

Frank Visser

Kom jij ook naar mazijk culinair?

Les Patrons Cuisiniers

“We delen onze kennis en ons netwerk graag, of het nou gaat om leveranciers, evenementen of ideeën. Kwaliteit werkt nou eenmaal aanstekelijk. Samen brengen wij de gastronomie verder door elkaar te voeden met onze kennis, kunde en klasse.”

De afgelopen jaren boden de Patrons een kans een nieuw perspectief te ontwikkelen en anders te kijken naar ondernemerschap. Verschillende van hen openden zelfs nieuwe zaken en ontwikkelden interessante concepten. Ze gebruikten de periode om te verbeteren, te verdiepen en te groeien, om een balans te vinden, zowel zakelijk als privé. Met aandacht voor lokale leveranciers, de medewerkers en een nog scherper oog voor duurzaamheid, kwaliteit, gezondheid en de lokale keten. Allemaal zaken waar u als gast nog intenser door zult genieten.