Ontmoet het
mazijk culinair team

Team van mazijk culinair

Voor dit evenement is de stichting Mazijk Culinair opgericht. De bundeling van lokale krachten en inspiratie maken het mogelijk dit evenement transparant en efficiënt uit te rollen, met de blik op een meerjarige toekomst.

Etske Muis

voorzitter

Karin te Lintelo

penningmeester

Toby Sadettan

Toby Sadettan

commissaris horeca

Jean Louis Leijndekker

Jean Louis Leijendekker

secretaris

Felix Wilbrink

Felix Wilbrink

bestuurslid

Frank Visser

bestuurslid

Kom jij ook naar mazijk culinair?

Frank Visser

voorzitter Les Patrons Cuisiniers

“We delen onze kennis en ons netwerk graag, of het nou gaat om leveranciers, evenementen of ideeën. Kwaliteit werkt nou eenmaal aanstekelijk. Samen brengen wij de gastronomie verder door elkaar te voeden met onze kennis, kunde en klasse.”

De afgelopen jaren boden de Patrons een kans een nieuw perspectief te ontwikkelen en anders te kijken naar ondernemerschap. Verschillende van hen openden zelfs nieuwe zaken en ontwikkelden interessante concepten. Ze gebruikten de periode om te verbeteren, te verdiepen en te groeien, om een balans te vinden, zowel zakelijk als privé. Met aandacht voor lokale leveranciers, de medewerkers en een nog scherper oog voor duurzaamheid, kwaliteit, gezondheid en de lokale keten. Allemaal zaken waar u als gast nog intenser door zult genieten.

't klooster eigenaren

Toby Sadettan

Toby Sadettan

Roy Schipper

Roy schipper

Rik Veen

Rik veen

Toby Sadettan

Toby Sadettan - maître-sommelier​

't Klooster,
wijk bij duurstede

“Een culinair festival, dat is een droom van ons. Rik Veen, Roy Schipper en ik willen heel graag laten zien wat we op hoog culinair niveau te bieden hebben, en dat delen met Wijkenaren. Van culinaire top tot bistro, je vindt het allemaal bij ons. Iedereen kan met onze formule van lokaal geoogste groentes, kruiden, zuivel en vlees kennismaken. En dat in dit driedaagse festival, met grote collega’s die ook volgens deze opvattingen werken; in een woord fantastisch. Nu, en voor nog vele mooie edities Mazijk Culinair. De toekomst smaakt naar meer!”

De initiatiefnemers van Mazijk Culinair, topchefs Rik Veen, Roy Schipper en Toby Sadettan hebben hun collega’s en vrienden gevraagd om Mazijk Culinair naar een onvergetelijk culinair hoogtepunt te helpen brengen. Hun filosofie? Hoog op smaak, creatief en spannend koken, met oog voor en dicht bij hun gasten! Vrijwel alles maken ze in eigen keuken, tot en met het zuurdesembrood. Met in de hoofdrol: groenten die in Nederland gekweekt of geteeld kunnen worden.

De meeste van deze topchefs zijn aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers; een gedreven vriendenclub van jonge honden en oudgedienden die als topchefs liefde voor kwaliteit en ambacht delen, en gezamenlijk onderweg zijn op een reis naar de ultieme smaken.