Mazijk Culinair, culinair topevent in Wijk bij Duurstede

NIEUWS

WIJK BIJ DUURSTEDE – Op 16 t/m 18 juni staat Wijk bij Duurstede in het teken van culinair genieten en ontmoeten: Mazijk Culinair. Van hemelse gerechten door chefs van sterren-restaurants, tot bistro, ProefMarkt en zelf kokkerellen. Deze eerste editie van Mazijk Culinair brengt culinaire fijnproevers, keukenavonturiers, jong & oud bij elkaar in de Mazijk, het groene hart van de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede. 

Wat begon als een idee van het Wijkse restaurant ’t Klooster om hun stad en de omgeving te laten zien wat Wijk bij Duurstede op culinair topniveau allemaal te bieden heeft, is uitgegroeid tot een meerdaags open lucht event. In deze inspirerende ambiance ontstaan de mooiste culinaire creaties, met als thema: ‘lokale smaken die raken’. 

Sterren-chefs André van Alten (Restaurant La Provence*), Richard van Oostenbrugge (Restaurant 212**), Dennis van Huwaë (Restaurant Daalder*), Wilco Berends (Restaurant De Nederlanden*) en Jermain de Rozario (Restaurant De Rozario*) verzorgen samen met de chefs van ‘t Klooster op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni een exclusieve lunch en diners. Voor de fijnproevers die deze kans niet voorbij willen laten gaan zijn er op vrijdagmiddag en -avond (16 juni) nog stoelen of tafels te reserveren. Kijk op mazijkculinair.nl. Ook is er een culinaire ProefMarkt (17 en 18 juni) met gerechten en producten van lokale ondernemers waarbij iedereen welkom is. Met verrassende samenwerkingen en (co)creaties, speciaal voor dit evenement. En er zijn workshops, zoals brood bakken en pesto maken, voor jong en oud. 

Initiatiefnemer Toby Sadettan van restaurant ’t Klooster: ,,Een culinair festival, dat is een droom van ons. Rik Veen, Roy Schipper en ik willen heel graag laten zien wat we op hoog culinair niveau te bieden hebben, en dat delen met iedereen die van ‘lokaal lekker’ houdt. Van culinaire top tot bistro, je vindt het allemaal bij ons. Iedereen kan kennismaken met onze formule van lokaal geoogste groentes, kruiden, zuivel en vlees. Nu, en voor nog vele mooie edities Mazijk Culinair. De toekomst smaakt naar meer!”