workshops & proefmarkt

Workshops

Workshop brood bakken

Wil je graag een mooi en goed gerezen zuurdesembrood leren bakken? Of krokante baguette, smeuïge Focaccia en zijdezachte ciabatta? Edwin Klaasen helpt je! Je leert het brood-bak-proces begrijpen en beheersen, waardoor je brood beter, smakelijker en luchtiger wordt. Respect voor brood als je het zelf bakt! In 2 uur leer jij hoe het brood-bakproces in elkaar zit, zodat je weet wat er nodig is voor een lekker luchtig en knapperig brood. En na 2 uur ga jij naar huis met je heerlijke eigen gebakken brood!

Schrijf je snel in, want er kunnen maximaal 15 mensen per workshop meedoen, vol = vol!

Waar
op de Mazijk

Wanneer
zaterdag 17 juni | 11.00 en 14.00 uur
zondag 18 juni | 12.00 en 15.00 uur 

Duur
ca. 2 uur

Kosten
€55,00 per persoon, incl. materialen.

U kunt maximaal 5 personen aanmelden per inschrijving.
Na aanmelding krijgt u van ons een bevestiging van deelname per e-mail.

inschrijfformulier


  Total


  Workshop pesto maken

  Wist jij dat de lekkerste pesto gewoon uit je achtertuin komt? Uit de Wijkse Moestuin, om precies te zijn! Bea van Sprankelaar vertelt je hoe je van de kruiden en groenten uit de Moestuin een heerlijke pesto maakt voor bij je pasta, op een crackertje of boterham. Natuurlijk mogen je ouders ook meedoen.

  Kom naar de workshop Wijkse Moestuin Pesto maken en neem na afloop je eigen potje pesto mee naar huis!

  Schrijf je snel in, want er kunnen maximaal 4 kinderen per workshop meedoen, en vol = vol!

  Waar
  Kraam van de Wijkse Moestuin

  Wanneer
  zaterdag 17 juni | 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur
  zondag 18 juni | 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur

  Duur
  ca. 20 minuten

  Kosten
  €5,00 per kind, incl. materialen.

  inschrijfformulier


   Total


   Proefmarkt

   Lokale ondernemers halen alles uit de kast om je te laten genieten van Wijk bij Duurstede allemaal te bieden heeft. Maak kennis met de meest uiteenlopende smaken en gerechten en laat je verrassen door speciale Mazijk Culinair creaties die exclusief voor dit event zijn gemaakt.

   Speciaal voor Mazijk Culinair zijn enkele ondernemers verfrissende samenwerkingen aangegaan die je niet mag missen. Mazijk Culinair is Wijk op z’n best. Dat smaakt naar meer!

   ondernemers ProefMarkt

   Food for Thought

   Ook dát hoort bij Mazijk Culinair! Tijdens het festival vind je over het terrein verspreid de prikkelende kunst van Ruben en Eva. Zij zijn internationaal bekend en gewaardeerd om hun 3D handgemaakte kunst die met een knipoog je blik op het dagelijkse leven even op z’n kop zet. Hun aimabele figuurtjes vormen een satirische conversatie tussen popcultuur, maatschappelijke normen en consumentisme: ‘Kunst met een R’, zoals ze het zelf noemen.

   Ruben en Eva’s kunst zijn momenteel te vinden in Londen, New York, Miami, Tel Aviv, Mykonos, Las Vegas, Aspen én Wijk bij Duurstede. Wellicht ken je ze ook van Voetbal International, de tv-show die hun werk grote bekendheid gaf.

   Neem een ogenblik de tijd voor Ruben en Eva, en neem je gedachten mee naar de lunch- of dinertafel: gegarandeerd Voedsel voor Gesprek!